Hozzávalók: Friss kecske sajt 200g , görögdinnye ½ - 1 l, 1 evőkanál kristálycukor.
Elkészítés: Hámozzuk meg a görögdinnyét, távolítsuk el a magokat, majd gyümölcscentrifugában illetve turmixgépben daráljuk péppé. Ha szükséges, édesítsük. A görögdinnye levet öntsük lapos, széles kb. 5 cm magas tálba, és tegyük a mélyhűtőbe. 1 óra elteltével távolítsuk el az edényt, és kaparjuk a felületet egy villa segítségével addig, míg fagyott dinnyekását nem kapunk. Tegyük vissza az edényt a fagyasztóba, és ezt a műveletet végezzük el többször is, amíg a jégkásánk elkészül.
Eközben a kecskesajtból apró gömböket formálunk kézzel, és kristálycukorba forgatjuk. Tálaláskor a dinnyekása tetejére helyezzük az édes sajtgömböket.
(forrás: http://www.soignon.fr)
Tartiflette, a francia rakott burgonya
A sütőt előmelegítjük 200C-ra.A felszeletelt burgonyát előfőzzük 5-10 perc alatt. A hagymát és a bacont olajon elősütjük. Kivajazott tepsibe rétegeljük a burgonyát, rá a hagymát és a bacont, rá a...
Padlizsántál, Boursinnel és Paradicsommal
A padlizsánokat ujjnyi vastagra felkarikázzuk, megsózzuk, egy üvegtálban 15 percig állni hagyjuk, utána kinyomkodjuk. Nagy serpenyőben 4 ek olajat hevítünk, a...
Rozmaringos-sajtos Sablé
A lisztet, sót, cayenne borsot, mustárt és vajat elso körben kicsit összemorzsoljuk, hozzáadjuk a reszelt sajtokat, a rozmaringot és az apróra vagdalt magokat, és...
Friss Camembertes saláta
A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, húsát vékony gerezdekre vágjuk, és azonnal megcsepegtetjük citromlével. A szolot megmossuk, leszemezzük, esetleg...
Lime-os sajttorta
A darált kekszet a vajjal összemorzsoljuk, egy kivajazott 18 cm-es tortaformába nyomkodjuk, és 170 fokon 5 percig sütjük.Összekeverjük a mascarponét, a cukrot, a tojásokat, a tejfölt és...