Receptek
30/534-9179

  • Regisztráció

Brokkolis tészta pecorino sajttal

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Hozzávalók:

3 gerezd fokhagyma 

1 hosszú piros chili paprika

4 szardella filé

2 fej brokkoli

140 ml extra szűz olívaolaj

60 g pecorino sajt

350 g orecchiette vagy penne tészta

1 csésze rukkola saláta

1/2 citrom 

Elkészítése: 

Forraljunk egy nagy fazékban sós vizet. Közben vékonyra szeleteljük a fokhagymákat keresztirányban. Megfelezzük a  chilit hosszában, és eltávolítjuk a magvakat. Apróra vágjuk chilit és a szardella filéket, egy kis tálban összekeverjük a fokhagymával és félre tesszük. Leváguk a brokkoli szárait. Vágjuk a brokkoli fejeket kis rózsákra.Tegyük a brokkoli rózsákat a forrásban lévő vízbe, és főzzük 3 percig, vagy amíg majdnem puha. Szedjük ki egy tálba, takarjuk le, hogy meleg maradjon. Lereszeljük a pecorino sajtot. A brokkoli felét  2 evőkanál olajjal, sóval és borssal és a reszelt sajt 2/3-ával (40g) turmixgéppel pépesítjük. A tésztát 'al dente' állagúra főzzük. Leszűrjük a tésztát és egy decilitert felfogunk a főzővízből. Egy serpenyőbe beleöntünk 1 dl olívaolajat, majd a fokhagymát, chilit és a szardellát. Közepes lángon kevergetjük 2 percig. Ezután hozzáadjuk a félretett főzővizet, tésztát, a brokkolit, a rukkolát és 1/2 teáskanál sót. Kb. 2 percig tartjuk még a tűzön, vagy amíg a rukkola elkezd kicsit fonnyadni. Vegyük le a tűzről, facsarjunk rá egy fél citromot, szórjuk rá a maradék sajtot, keverjük át alaposan és tálaljuk. Jó étvágyat!