Receptek
30/534-9179

  • Regisztráció

Rozmaringos-sajtos Sablé

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Rozmaringos-sajtos sablé

Hozzávalók:

17,5 dkg liszt

1/2 tk só

1/2 tk cayenne bors

1/2 tk mustár

15 dkg vaj

7,5 dkg cheddar finomra reszelve

7,5 dkg parmezán finomra reszelve

7,5 dkg dió + tökmag egészen apróra vagdalt keveréke

1 ek friss rozmaringlevél, apróra vágva

nagyszemu só a szóráshoz a végén

Elkészítés:

A lisztet, sót, cayenne borsot, mustárt és vajat elso körben kicsit összemorzsoljuk, hozzáadjuk a reszelt sajtokat, a rozmaringot és az apróra vagdalt magokat, és pár perc alatt tésztát gyúrunk belolük.

A tésztát rúddá egyengetjük egy sütopapíron (rendkívül praktikus saját találmány: könnyen lehet hengergetni a papírban, be is lehet tenni a hutobe a papírba tekert tésztát, és még meg is lehet sütni a papíron a végén a kekszeket). A rúdátméro szabadon választható, attól függoen mekkora karikákra vágyik az ember (én 5 cm-nél nem szoktam vastagabbra hagyni).

1-2 órára betesszük a hutobe (vagy hétre/hónapra, ui. ennél a pontnál jól fagyasztható).

A megdermedt tésztát felkarikázzuk, majd 175 fokos sütoben, légkeveréssel, 12-15 perc alatt megsütjük.

Variáció: a megdermedt rudat 1 felvert tojással bekenjük, belehempergetjük további apróra vágott dióba, szeleteljük és sütjük.