Receptek
30/534-9179

  • Regisztráció

Padlizsántál, Boursinnel és Paradicsommal

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Hozzávalók:

1 nagy vagy két kicsi padlizsán

1 nagy vagy két kicsi sárga vagy piros paprika

1 nagy csokor petrezselyem

1 lime vagy citrom

1 dl olivaolaj

1 nagy gerezd fokhagyma

só, bors 

8-10 dkg boursin

Elkészítés:

A padlizsánokat ujjnyi vastagra felkarikázzuk, megsózzuk, egy üvegtálban 15 percig állni hagyjuk, utána kinyomkodjuk. Nagy serpenyőben 4 ek olajat hevítünk, a padlizsánokat kb. 15 perc alatt átsütjük, majd egy szép tálon elrendezzük, félretesszük.A maradék olajhoz még hozzáteszünk 2 evőkanállal és a felkockázott paprikát hirtelen, nagy hőfokon megsütjük. Megsózzuk, borsozzuk,  a tűzről levéve belekeverjük a zúzott fokhagymát, és rácsavarjuk a citrom levét.A boursint elkészítjük (vagy készet is használhatunk).Összeállítás A padlizsánszeleteket jócskán megkenjük boursinnel, rájuk halmozzuk a kisült, fűszeres paprikát, végül apróra vágott petrezselyemzölddel bőségesen megszórjuk.