Receptek
30/534-9179

  • Regisztráció

Tartiflette, a francia rakott burgonya

Olvasóink értékelése:  / 1
ElégtelenKitűnő 

Hozzávalók: 

1kg burgonya

250g kockázott bacon

2 fej shalott hagyma

1 gerezd fokhagyma (opcionális)

1 pohár fehér bor

200ml cream fraiche

kevés só, bors

1 db Tartiflette (450g), szeletelve.

 

Elkészítés: 

A sütőt előmelegítjük 200C-ra.A felszeletelt burgonyát előfőzzük 5-10 perc alatt. A hagymát és a bacont olajon elősütjük. Kivajazott tepsibe rétegeljük a burgonyát, rá a hagymát és a bacont, rá a szelelt sajtot, majd ismét bacont, és a burgonyával fejezzük be. tetejét teljesen befedjük a maradék sajttal, amjd sütőben 10-15 perc alatt összesütjük, amíg a sajt rá nem olvad és pirul.

Csemege uborkával kínáljuk.