Receptek
30/534-9179

  • Regisztráció

Görögdinnye jégkása kecskesajttal

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Hozzávalók: Friss kecske sajt 200g , görögdinnye ½ - 1 l, 1 evőkanál kristálycukor.

Elkészítés: Hámozzuk meg a görögdinnyét, távolítsuk el a magokat, majd gyümölcscentrifugában illetve turmixgépben daráljuk péppé. Ha szükséges, édesítsük. A görögdinnye levet öntsük lapos, széles kb. 5 cm magas tálba, és tegyük a mélyhűtőbe. 1 óra elteltével távolítsuk el az edényt, és kaparjuk a felületet egy villa segítségével addig, míg fagyott dinnyekását nem kapunk. Tegyük vissza az edényt a fagyasztóba, és ezt a műveletet végezzük el többször is, amíg a jégkásánk elkészül.
Eközben a kecskesajtból apró gömböket formálunk kézzel, és kristálycukorba forgatjuk. Tálaláskor a dinnyekása tetejére helyezzük az édes sajtgömböket.

(forrás: http://www.soignon.fr)