Sajtok Világa
30/534-9179

  • Regisztráció

Sbrinz

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A Sbrinz különleges elnevezése onnan származik, hogy a 16. század környékén Brienzből öszvérekkel szállították a sajtokat Olaszországba. Ezen sajtok közül volt az egyik a Sbrinz ami egy olasz bizonyos "lo sbrinzo" kifejezésen alapul. Bár sokminden változott azóta a sajtot még mindig csak és kizárólag a tradicionális módon készítik generációról-generációra örökítve a tudományt. A követelmények szigorúan kimondják hogy a sajthoz csak és kizárólag kiválló minőségű nyers tej használható fel, és folyamatos ellenőrzés segíti elő hogy a vásárló mindig a legjobb terméket kapja. Talán ennek is köszönhető hogy nagyon könnyen megkapta az AOC minősítést.A sajtot Svájc szívében 30 vállogatott tejüzem állítja elő szigorú kritériumok szerint, bármilyen adalék, vagy módosítás szigorúan tilos. A sajt érése hosszú legalább 24 hónap, de minnél hosszabb az érlelés anál aromásabb és füszeresebb lesz az íze.