Sajtok Világa
30/534-9179

  • Regisztráció

Boursin

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A Boursin egy francia lágy sajt amit Francois Boursin készített el először 1957-ben Normandiában. Azóta a világ egyik legelterjedtebb sajtja. A sajt színe sárgás vagy piszkosfehér puha krémes állaggal íze édes és vajas beütésű. Sokan nem tudják mi a különbség a Boursin és a nagyon hasonló Gournay sajt között. Erről Francois Boursin csak annyit mondott ha egy csomag Boursint nem lehet megkülönböztetni egy csomag Gournay sajttól akkor az nem is igazi Boursin. A boursint mind otthoni fogyasztásra, mind összejövetelekre tudjuk ajánlani mint előétel, ez esetben 30 perccel tálalás előtt vegyük ki a hűtőből hogy mire fogyasztjuk elérje a tökéletes hőmérsékletet. Tálaláskor pedig cikkeket vágjunk belőle akár egy tortából.