A Buche egy csodálatos, krémes, kecsketejből készült sajt. A Loire völgyi Poitou-ból érkezik kézműves faládákba csomagoltan. Két egyenként 1 kg-os sajtot rejt a láda. A friss...
A fehérpenészes kérgű sajtok közül ez jut a legtöbbek eszébe elsőként. A 18. században Normandiában készült először ez a lágy, krémes, penészes sajt. Oltója a...
Az 1815-ös bécsi kongresszuson a franciákat képviselő Talleyrand a sajtok királyának nevezte el a Brie-t. Más sajtokról is...
A Feta sajtról Candia itáliai utazó írt először 1494-ben a Bizánci Birodalomban tett utazása során. Kréta szigetén találkozott ezzel a sós lében tárolt sajttal. Múltja minden bizonnyal sokkal
Talán a Roquefort jut először eszedbe, ha megkérdezem, hogy milyen francia sajtot ismersz. Ami az angoloknál a Stilton az a franciáknál a...
Közel ezer éve ismert sajt. A cisztercita szerzetesek 1135-ben már készítettek ilyet. Nevét a Pienura Padana völgyről kapta, a Grana szó pedig a...
Ennek a francia sajtnak a története a XIII. századig nyúlik vissza. Abban az időben a tej egy részét a jobbágyoknak be kellett adó gyanánt szolgáltatniuk a földesuruknak illetve a kolostoroknak. Mivel...
Raclette egyszerre egy sajtféle és egy ételféleség és az ehhez használt sütőalkalmatosság neve is. Svájci és francia eredetű, neve a...
A Gorgonzola egy olasz kéksajt, ami tehén vagy kecsketejből készül. Gorgonzolát, hogy a dolog egyszerű legyen a Gorgonzola nevű
városkában készítették először
A mimolett sajt hagyományosan Lille környékéről származik. Franciaországban Boule de Lille néven is ismert a városra utalva, ahonan ered. Egyes helyeken Belgiumban, Hollandiában vagy Flandriában Commissiekaasnak hívják.
A Stiltont az angolok a sajtok királyának tartják.A sajt egyébként egy London és Edinborugh között elhelyezkedő átutazó faluról kapta a nevét, mert...