L'ostallois
Spanyol tehéntejes sajt a pireneusokból.Pedig a környéken a földrajzi és kultúrális viszonyok miatt inkább a kecske-és juhsajtok elterjedtek.A A L'ostallois félkemény és tele van...
A halloumi egy ciprusi félkemény sajtkülönlegesség. Főleg kecske és juhtej keverékéből készítik de előfordulhat hogy tehéntej az alapanyaga.
Eretedte nagyon régre nyúlik vissza először állítólag a középkori bizáncban készítették el, és...
A Brillant-Savarin puha és lágy fehérkérgű sajt, igen zsíros (legalább 75% a szárazanyagban) a camamberthez vagy a briehez hasonló lágysajt. Névadója a 18.századi politikus és...
A Boursin egy francia lágy sajt amit Francois Boursin készített el először 1957-ben Normandiában. Azóta a világ egyik legelterjedtebb sajtja. A sajt színe sárgás vagy...
A landana egy finom holland sajtkülönlegesség.Kiváltképp az egyedülálló, krémes íz és a rengeteg fajta miatt közkedvelt. A Landana készítése során kifejezetten ügyelnek a tradíciókra, az...
A Sbrinz különleges elnevezése onnan származik, hogy a 16. század környékén Brienzből öszvérekkel szállították a sajtokat Olaszországba. Ezen sajtok közül volt az egyik...
Tehéntejből készült, félkemény zsíros sajt édes-pikáns aromával és enyhén diós utóízzel. Neve az elkészítési módjára utal, azaz a "levakarásra"...
Egy Holland sajtkedvelő Olaszországba utazott, küldetésének tűzte ki hogy felfedezi a helyi különlegességeket. Miután visszatért Hollandiába hasznosította külföldön szerzett tudását és...
A Brie egy lágy tehéntejből készült sajt, amelyet egy azonos nevű fracia megyéről neveztek el,(a mai Seine-et-Marne közelében) A sajt szürke kérge alatt rejtőzik a valódi fehérpenészes héjj amely...
Tetilla a Spanyol Galicia vidék legjellegzetesebb sajtja. 1993 óta egyike annak a négy galíciai sajtnak, amely eredetvédett. A galíciai...
A Saint-Nectaire egy francia sajt az Auvergne régióból, közép Franciaországból. A sajtot már a 17. században is készítették. A nevét Senneterre marshalról kapta, aki...
Saint-Paulin egy krémes, félpuha francia sajt, amely pasztörizált tehéntejből készül. Eredetileg a trappista szerzetesek készítették a kolostorukban. Ez egy...