Sajtok Világa
30/534-9179

  • Regisztráció

Érdekességek

Hegyi sajtok

Olvasóink értékelése:  / 0

Tomme de MontagneA Tomme de Montagne, igazi alpesi sajt. A magashegységek legelőin tejelő szarvasmarhák tejéből készül. Jellemzően nyers tejből. Az Alpokban elterjedt sajtféle. A szürkés kéreg, a...

 

 

 

 

 

 

 

Bővebben...

Mozzarella

Olvasóink értékelése:  / 0

Mozzarella BufalaAz igazi mozzarella hazája Itália, ahol bivalyatejből készítik. A bivalytej nem tartalmaz karitint, ezért az ebből készült sajt hófehér. Ez a Mozzarella Bufala. Ez egy...

 

 

 

 

Bővebben...

Saint Julien sajttorták

Olvasóink értékelése:  / 0

Az ömlesztett sajtok a sajtvilág Hamupipőkéi. Kevésszer esik róluk szó. Tegyünk most kivételt és ismerkedjünk meg egy remekbe szabott, nagyon csinos példányával. Ez a...

 

 

 

 

Bővebben...

St. Marcellin - XI. Lajos kedvence

Olvasóink értékelése:  / 1

Saint MarcellinA Saint Marcellin egy pici sajt, mindössze 80 g-os. A Rhone-Alpok terület ugyanilyen nevű kisvárosáról kapta  a nevét. Tehéntejből készül, a...

 

 

 

 

 

Bővebben...

Taleggio

Olvasóink értékelése:  / 0

taleggioA Taleggio (ejtsd:taledzsio) nevét - micsoda meglepetés - a Taleggio völgyről kapta. Ez az olasz mosott kérgű tehéntejes sajt nagyon illatos, de íze nem olyan erős mint a...

 

 

 

 

 

 

 

 

Bővebben...

Pierre Robert

Olvasóink értékelése:  / 0

Pierre RobertA Pierre Robert nevét alkotójáról Robert Rouzaire-ról és annak barátjáról Pierre-ről kapta. A Brillat Savarin ihlette e sajt készítőit. Ahhoz hasonlóan nagyon magas zsírtartalmú, tejszínes lágy sajt, fehérpenészes kéreggel. Az...

 

 

 

 

 

 

 

Bővebben...

Munster, a Pálpusztai nagybátyja

Olvasóink értékelése:  / 1

MunsterA Munster Elzász vidékéről- Vosges és környéke - származó francia sajt. A középkorban a jobbágyok májustól szeptemberig a hegyi legelőkön legeltették teheneiket. A tizedet vajban és sajtban fizették a földesúrnak vagy a kolostornak. A jól bevált...

 

 

 

 

 

 

 

Bővebben...

Se camembert, se brie - ez a Merlemont

Olvasóink értékelése:  / 0

A Merlemont (ejtsd:mérlemon) korong alakú francia sajt, amely átmenet a camembert és a brie között. Ez egy lágy, krémes állagú, préseletlen sajt, mosott, hamvas kéreggel. Tehéntejből készül...

 

 

 

 

 

 

Bővebben...

Mascarpone

Olvasóink értékelése:  / 0

Ez a krémsajt Lombardiából származik. Nevének eredete a túróval és savóval van kapcsolatban. A mascarpone tejszínből készült olasz sótlan savósajt féleség, ami...

 

 

 

 

 

Bővebben...

Provolone - a kis "gömböc"

Olvasóink értékelése:  / 0

ProvoloneProvolone egy kötözött olasz sajt amely a Casilli közeli Vesuviusból származik. A legfontosabb  termelési régiója Észak-Olaszország. Alakja érdekes,  10 és 15 cm hosszú, körtére vagy...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bővebben...

Pecorino

Olvasóink értékelése:  / 0

Pecorino peppatoPecorino szó jelentése a juhállományra utal, ezután már nem kell találgatnunk, miből is készül ez az olasz sajt. Eredetvédett termék csak Olaszország bizonyos részein gyártható. A Pecorino Romano őshazája Szardínia, ahol már...

 

 

 

 

 

 

Bővebben...

Al Romero - hej rozmaring, rozmaring

Olvasóink értékelése:  / 0

Al RomeroA juhsajtok kedvelői minden bizonnyal előbb utóbb felfedezik a spanyol sajtokat. Ez a rozmaringgal ízesített hosszú érlelésű juhsajt, már látványában is ínycsiklandó. A spanyol...

 

 

 

 

Bővebben...