Rozmaringos diós Camembert
A camembert tetejéről a kemény kérget vékonyan levágom, majd megkenem a durvára vágott dió, finomra aprított rozmaring és olívaolaj keverékével, sózom. Alufóliával...
Kecskesajt grillezve ruccola salátaágyon
A sajtot ujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, színes borsot örölünk rá frissen, majd egy kevés olívaolajjal megkent grillrácson vagy...
Sajtos grillezett padlizsán
A padlizsánt felszeleteljük, besózzuk és egy órát állni hagyjuk, hogy kicsöpögjön a leve. A kecskesajtot...
Görög spenótlepény (Spanakopita)
Egy tálban a liszt közepébe beleütjük a tojásokat, az olajat és a vizet. Rugalmas, kemény tésztává kell gyúrni a deszkán. Amikkor...
Roquefortos diós rudak
Tegyük hozzá az apróra vágott diót, a reszelt sajtot és a roquefortot is. Sózzuk, ...
Rizottó Grana Padanoval
Először a szeletelt mandulát kissé megpirítjuk kis lángon, majd félretesszük, erre csak tálaláskor lesz szükségünk. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. Egy lábasba...